До уваги суб’єктів ресторанного господарства (кафе, столові, заклади фаст-фуду, кав’ярні тощо), власників міні-пекарень

Про проведення Форуму з запровадження і застосування принципів НАССР

Відповідно до ст.20 Закону України  «Про основні принципи і вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» основну відповідальність за забезпечення безпеки продуктів харчування покладено на їх виробників, а прикінцевими та перехідними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів» всіх операторів ринку харчових продуктів зобов’язано  з 20 вересня 2019 року запровадити на своїх потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах НАССР.

З метою надання роз’яснень та допомоги у запровадженні і застосуванні принципів НАССР, за сприяння обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області, Асоціацією з інтеграції НАССР (м. Київ)18 вересня 2019 року в Запорізькій обласній філармонії заплановано проведення форуму «BUSINESS FORUM HACCP IN UKRAINE» (далі – Форум).

На Форумі будуть розглянуті такі питання, як: нове законодавство щодо продуктів харчування; система НАССР: 7 принципів, 12 кроків; реєстрація потужностей та програми – передумови системи НАССР; застосування методів кольорового кодування в процедурах клінінгу; ефективний контроль шкідників згідно з вимогами НАССР на підприємствах з обігом харчових продуктів; ризик-орієнтований підхід при перевірках тощо.

        

До участі у Форумі запрошуються суб’єкти ресторанного господарства (кафе, столові, заклади фаст-фуду, кав’ярні тощо), власники міні-пекарень. Попередньо, перелік питань, необхідних на їхню думку, для розгляду на Форумі, необхідно повідомити до відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації для пере направлення до організаторів Форуму (до 04.09.2019).

 

Інформація про час проведення та програму Форуму буде повідомлено додатково.

© 2013-2019 Розівська районна державна адміністрація Запорізької області